Информации

Полиција

контакт-телефон : 192

Брза помош

контакт-телефон : 194

Противпожарна бригада

контакт-телефон : 193

Центар за известување и тревожење

контакт-телефон : 195

АМСМ-помош на патишта

контакт-телефон : 987

Информации

контакт-телефон : 188

Будење

контакт-телефон : 180

Точно време

контакт-телефон : 95

Телеграми

контакт-телефон : 96

ЕМС услуга Врата до врата

контакт-телефон : 9800

Воена полиција

контакт-телефон : 3227-700

Републички пазарен инспектор

контакт-телефон : 975

Матична служба

контакт-телефон : 3117-766

Аеродром Скопје

контакт-телефон : 3148-333

Меѓуградска автобуска станица

контакт-телефон : 2466-011

Железничка станица

контакт-телефон : 3164-255

ПС Аеродром

контакт-телефон : 2432-362; 3142 408

ПС Драчево

контакт-телефон : 2794 111; 2763 330

ПС Кисела Вода

контакт-телефон : 3142 403; 3223 410

Повеќе...

    Back
    Next

Новости

17.04.2014 12:40

ПЕПЕРУТКИ, ШТРКОВИ, ПОЛЖАВИ И ЛЕБЕДИ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

ПЕПЕРУТКИ, ШТРКОВИ, ПОЛЖАВИ И ЛЕБЕДИ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

Две пеперутки и два лебеди се новите цветни фигури што деновиве ја разубавија Општина Аеродром. Пеперутките се поставени во средишните жардиниери на булеварот „Видое Смилевски-Бато“ во Ново Лиисиче. Тие се изработени од околу 800 парчиња љубичици во портокалова и сина боја. Лебедите, пак, се поставени на булеварот „Јане Сандански“, а се изработени, исто така, од 800 парчиња љубичици со црвена и сина боја во комбинација со бели цветови.

Повеќе...

17.04.2014 12:23

ВO НЕДЕЛА „26-ТИ ВЕЛИГДЕНСКИ СРЕДБИ“ ВО ЦРКВАТА „СВ. ПЕТАР И ПАВЛЕ“ ВО ГОРНО ЛИСИЧЕ

ВO НЕДЕЛА „26-ТИ ВЕЛИГДЕНСКИ СРЕДБИ“ ВО ЦРКВАТА „СВ. ПЕТАР И ПАВЛЕ“  ВО ГОРНО ЛИСИЧЕ

Вo недела, 20.4.2014 година, во дворот на црквата „Св. Петар и Павле“ во Горно Лисиче ќе се одржат традиционалните 26-ти велигденски средби. Велигденските средби традиционално секоја година на Велигден ги организира Црковниот одбор на православниот храм, под покровителство на Општина Аеродром. Средбата ќе почне во 10:30 часот, веднаш по завршувањето на Велигденската литургија во црквата. На манифестацијата со богата културно-уметничка програма ќе настапат голем број естрадни ѕвезди, а според досегашното искуство, се очекува присуство и на голем број граѓани.

Повеќе...

16.04.2014 10:41

ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЦРТЕЖИ ОД КОНКУРСОТ НА ТЕМА „ЕВРОПА ВО МОЈОТ СОН“

ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЦРТЕЖИ ОД КОНКУРСОТ НА ТЕМА „ЕВРОПА ВО МОЈОТ СОН“

Вчера, 15.4.2014 година заврши ликовниот конкурс на тема: „Кога сум јас толерантен?“ („Да ја сакаме Европа!“) што го организираа Општина Аеродром и Европското движење во Република Македонија по повод 9-ти Мај, Денот на Европа. Во изборот за најдобар цртеж учествуваа околу 1.000 ликовни творби пристигнати од детскиte градинки и од основните училишта на територијата на Општина Аеродром.

Повеќе...

15.04.2014 08:42

УЧИЛИШТАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ И “ЉУБЕН ЛАПЕ“ НАЈДОБРИ НА ТУРНИРОТ ВО ПИНГ-ПОНГ

УЧИЛИШТАТА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ И “ЉУБЕН ЛАПЕ“ НАЈДОБРИ НА ТУРНИРОТ ВО ПИНГ-ПОНГ

По повод роденденот на Општина Аеродром, во Спортскиот центар „Ново Лисиче“ на 10.4.2014 година се одржа турнир во пинг-понг за учениците од основните училишта. Турнирот го организираа ОУ „Лазо Ангеловски“, Општинскиот сојуз на училиштен спорт „Аеродром“ и Здружението на пензионери „Солидарност“. Во натпреварот по пинг-понг во женска категорија прво место освои ОУ „Браќа Миладиновци“, второ место ОУ „Ѓоргија Пулевски“, а третото место му припадна на ОУ „Љубен Лапе“.

Повеќе...

15.04.2014 08:33

ИЗБРАНА НАЈДОБРАТА ФОТКА ЗА ДРЕС

ИЗБРАНА НАЈДОБРАТА ФОТКА ЗА ДРЕС

Со 597 лајкови фотографијата на Ванчо Попов победи во наградната игра „Фотка за дрес“ што изминатиот период ја организираше Општина Аеродром на фан страницата на градоначалникот Ивица Коневски.

Повеќе...

15.04.2014 08:25

ОПШТИНА АЕРОДРОМ ГО ПРОСЛАВИ 9-ОТ РОДЕНДЕН

ОПШТИНА АЕРОДРОМ ГО ПРОСЛАВИ 9-ОТ РОДЕНДЕН

„Годишнините се пригодни моменти да се преиспитаме до каде сме стигнале и што сме направиле во изминатиот период. Со задоволство можам да констатирам дека успеавме да ја оправдаме сликата за Аеродром како модерна и современа општина“, изјави градоачалникот Ивица Коневски на прославата на 9-от роденден на општината, што се одржа на 12.04.2014 година во општинскиот двор во присуство на најблсиките соработници и пријатели на општината.

Повеќе...

14.04.2014 08:07

ВО ВТОРНИК 18-ТА СЕДНИЦА НА СОВЕТ

No Photo

Утре, 15.4.2014 година (вторник), со почеток во 16:30 часот во просториите на Општина Аеродром ќе се одржи 18-тата седница на Советот на општината.

Повеќе...

09.04.2014 12:39

ЗЛАТЕН ПЕХАР ЗА РАКОМЕТАРИТЕ НА ОУ „ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“

ЗЛАТЕН ПЕХАР ЗА РАКОМЕТАРИТЕ НА ОУ „ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“

По успехот на општинските натпревари машката екипа на ОУ „Лазо Ангеловски“ играше на градско ниво и освои прво место во ракомет. Имено, во СЦ „Ново Лисиче“ на 21.3.2014 година се одржа општинско првенство во ракомет машки меѓу основните училишта, при што ОУ „Лазо Ангеловски“, ОУ „Љубен Лапе“ и ОУ „Ѓоргија Пулевски“ остварија пласман на градското првенство и се натпреваруваа со најдобрите училишта не територијата на Град Скопје.

Повеќе...