СТЕФАН ОД ООУ „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“ СЕ КИТИ СО НАГРАДИ

Стефан Величковски ученик во четврто одделение во основното училиште „Александар Македонски“ ја освои втората награда на државниот натпревар по природни науки што неодамна се одржа на Природно-математичкиот факултет.

Стефан освои и трета награда на XXXV Регионален натпревар по математика за учениците од основното образование.

Исто така, ученикот Стефан Величковски е активен спортист во пливачкиот клуб Орион, каде покажува солидни резултати и на зимското државно првенство го освои третото место во дисциплината штафета 4 x 50 m слободно.

 

            14.6.2017

            Општина Аеродром

 

Актуелно

img
img img

Видео