Спортисти садат дрвја во Аеродром

Спортисти предизвикани од порталот „Конкуренција.мк“ почнаа со акција за садење дрвја на територијата на Општина Аеродром под мотото „Еден за сите, сите за дрво“.

Прв предизвикан спортист што засади дрво во близина на детската градинка „Лале“ е ракометарот Столе Стоилов. Предизвикот и садењето се претставени во шоу-емисија објавена на порталот.

Идејата е да се поттикнат и други компании на општествена одговорност, кои ќе имаат задача да донираат дрвја.

Следен предизвикан спортист ќе биде ракометарот на Вардар, Игор Карачиќ, а дрвото ќе го донира фирмата „М Кар“.

Споделете ако ја поддржувате идејата… https://cutt.ly/mtUHeI

 

8.5.2019

Општина Аеродром

 

 

Актуелно

img
img img

Видео