Градинки

Срничка – клон „Калинка“

Во градинката престојуваат 186 деца. Во рамки на проектот за енергетска ефикасност се изврши комплетна реконструкција на градинката, односно се изврши промена на покривот, на ѕидовите, поточно се заменија дрвените со нови бетонски ѕидови, се заменија вратите и прозорците со нови модерни ПВЦ прозорци со висококвалитетна изолација, комплетно се промени и електричната инсталација, а се стави и нова фасада со термичка изолација, со што стана првата енергетски ефикасна градинка во Република Северна Македонија.

 

 

Тип на образовна институција

Детска градинка

Населба

Стар Аеродром

Адреса

ул. „Симеон Кавракиров“ бб

Е-маил

gradinkasrnicka@gmail.com

Веб-страница

http://www.srnicka.com/

Телефон

2460-604

Факс

/

Директор

Јоаким Димулков

 

Актуелно

img
img img

Видео