• ОПШТИНА АЕРОДРОМ ЈА ОДБЕЛЕЖА 145 ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ РЕВОЛУЦИОНЕР ЈАНЕ САНДАНСКИ

  18.05.2017 13:26:34

  Со положување свежо цвеќе на споменикот Јане Сандански во истоимениот парк, денеска, 18.5.2016 година, Општина Аеродром ја одбележа 145-годишнината од раѓањето на овој голем македонски револуционер.

 • ДЕЧИЊА ОД АЕРОДРОМ ДРЖАВНИ ПРВАЦИ ВО ХИП - ХОП

  10.05.2017 09:01:08

  Деца на возраст од 8 до 11 години од Општина Аеродром освоија прво место во хип - хоп формација на Државното првенство во модерни танци што се одржа во Куманово на 7.5.2017 година.

 • ДА СЕ ВКЛУЧИМЕ НА ПЛАНИНАРСКИОТ МАРШ ДО ВОДНО!

  05.05.2017 11:13:06

  Општина Аеродром и оваа година ќе се придружи кон традиционалното одбележување на Европскиот ден на знамето што ќе се одржи во сабота, 6.5.2017 година, со планинарски марш до Водно, во организација на Европското движење на Република Македонија и Делегацијата на ЕУ, како дел од целокупната програма за одбележување на Денот на Европа.

 • ПОКАНА за проследување настан на УНИЦЕФ со поставување балон во дворот на ОУ „Лазо Ангеловски“

  05.05.2017 09:55:52

  На 8.5.2017 година (понеделник), во дворот на основното училиште „Лазо Ангеловски“ во Ново Лисиче со почеток од 08:00 часот ќе се одржи отворање балон, настан што УНИЦЕФ го поддржува за промовирање на правата на децата.

 • ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ ЦРТЕЖИ ОД ЛИКОВНИОТ КОНКУРС НА ТЕМА „ЈА САКАМ ЕВРОПА“

  25.04.2017 13:53:12

  Денеска, 25.4.2017 година, во ТЦ „Капитол мол“ се одржа ликовен хепенинг на кој децата од детските градинки и учениците од основните училишта цртаа на тема: „Ја сакам Европа“, во организација на Општина Аеродром, Европското движење во Република Македонија и Европската делегација во Република Македонија по повод прославата на 9-ти Мај, Денот на Европа.

 • ПОКАНА ЗА ЛИКОВЕН КОНКУРС НА ТЕМА „ЈА САКАМ ЕВРОПА“

  24.04.2017 09:48:38

  Утре, 25.4.2017 година (вторник), во ТЦ „Капитол мол“ со почеток од 10:00 часот ќе се одржи ликовен хепенинг на кој децата од детските градинки и учениците од основните училишта ќе цртаат на тема: „Ја сакам Европа“, во организација на Општина Аеродром, Европското движење во Република Македонија и Европската делегација во Република Македонија по повод прославата на 9-ти Мај, Денот на Европа.

 • ПЕНЗИОНЕРСКИ СПОРТСКИ ИГРИ ВО АЕРOДРОМ

  21.04.2017 10:14:02

  Утре, 22.4.2017 година (сабота), во 10:00 часот пред пензионерскиот дом „Јане Сандански“ ќе се одржат традиционалните пензионерски рекреативни спортски игри.

 • ПРОЛЕТНА ДЕРАТИЗАЦИЈА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  19.04.2017 09:05:15

  Деновиве во Општина Аеродром почна пролетната дератизација. На подрачјето на целата општина ќе се опфатат 3.000 шахти со 9.000 мамци, вклучувајќи ги и основните училишта и детските градинки на нејзината територија.

 • АЕРОДРОМ Е УСПЕШНА ПРИКАЗНА И ОПШТИНА БРОЈ ЕДЕН

  13.04.2017 15:07:00

  Вчера, 12.4.2017 година, во дворот на црквата „Св. Петар и Павле“ во Горно Лисиче Општина Аеродром го прослави 12-от роденден во присуство на најблиските соработници и пријатели на општината.

 • ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  13.04.2017 13:16:37

  Денеска, 13.4.2017 година, во дворот на црквата „Св. Пророк Илија“ се одржа Велигденски базар, на кој можеа да се видат и купат креативни домашно изработени ракотворби од членови на Здружението на слепи и лица со оштетен вид Скопје, односно солени и благи погачи, милиброд, велигденски јајца и други рецепти, кои го симболизираат најголемиот христијански празник Велигден.

Актуелно

img
img img

Видео