• Општина Аеродром доделува еднократна парична помош за првачињата

  04.06.2021 11:54:05

  Општина Аеродром и оваа година доделува еднократна парична помош на семејствата со прваче во висина од 3.500 денари, за што издвои 3 100 000 денари.

 • Се гради нов објект на детската градинка „Црвенкапа“ во Стар Аеродром

  02.06.2021 15:43:17

  Премиерот Зоран Заев, министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, како и претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска денеска направија увид во градежните активности на изградбата на новиот објект „Црвенкапа“ во рамките на детската градинка „Срничка“ во Стар Аеродром со капацитет за згрижување на 200 деца.

 • Општина Аеродром во посета на „Јахја Кемал“

  21.05.2021 15:14:37

  Претставници од Секторот за образование, спорт, култура и заштита, како и директорите на основните училишта од Општина Аеродром, го посетија приватното училиште „Јахја Кемал“. Претставниците од „Јахја Кемал“ ги информираа гостите за работата на училиштето „Јахја Кемал", за неговото функционирање, за разните активности, натпревари, како и наставните програми и начинот на одржување на наставата, а исто така се разменија идеи и искуство во врска со процесот поврзан со дигитализација на образованието.

 • Просторот зад ТЦ „Бисер“ ќе добие нов лик

  21.05.2021 14:18:43

  Советот на Општина Аеродром на неодамнешната 55-та седница го изгласа ребалансот на буџетот за 2021 година, со кој се пренаменија средства за проекти од интерес на граѓаните на Аеродром. Имено, и оваа година, во насока на заштита на животната средина, за жителите на Аеродром се обезбедени средства за субвенции за велосипеди. Исто така, Општината ќе доделува еднократна парична награда за најдобар ученик на генерацијата од секое основно училиште во Општина Аеродром за учебната 2020/2021 година.

 • Марин: Во завршна фаза изградбата на ООУ „Димитар Македонски“

  12.05.2021 11:51:18

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, и претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска, денеска извршија увид во градежните работи на новиот објект на училиштето „Димитар Македонски“ во населбата Лисиче и во разговор со директорката на училиштето, Јулијана Тодоровска, констатираа дека тие се одвиваат според предвидената динамика и се наоѓаат во завршна фаза.

 • Поставен камен-темелник на вториот блок од училиштето „Димитар Македонски“

  04.03.2021 12:41:09

  Со поставувањето на камен-темелникот на вториот блок се интензивираа градежните работи на новиот објект на училиштето „Димитар Македонски“ во населбата Лисиче.

 • Општина Аеродром објави јавен повик за избор на асистенти за деца со посебни образовни потреби

  23.12.2020 13:59:45

  Општина Аеродром денеска објави јавен повик на кој можат да се пријават сите невработени лица и студенти што се заинтересирани да се вклучат за поддршка на процесот на инклузија на децата со посебни образовни потреби, ученици од прво до трето одделение во основните училишта на подрачјето на Општината.

 • Во вторник истекува рокот за парична помош за првачиња

  11.09.2020 11:30:11

  Заклучно со 15 септември (вторник) завршува рокот за поднесување барања за еднократна парична помош за првачиња што ја доделува Општина Аеродром.

 • ОУ „Лазо Ангеловски“ се подготвува за почетокот на новата учебна година

  14.08.2020 11:59:29

  Во тек се последните подготовки на основното училиште „Лазо Ангеловски“ во Ново Лисиче пред почетокот на новата учебна година.

 • Општина Аеродром доделува еднократна парична помош за првачињата

  16.07.2020 09:50:52

  Општина Аеродром и оваа година доделува еднократна парична помош на семејствата со прваче во висина од 3.500 денари, за што издвои 2 750 000 денари.

Актуелно

img
img img

Видео