• В понеделник презентација на мерки за вработување

  22.03.2019 09:57:27

  Општина Аеродром ги поканува работодавците и сопствениците на микро, мали и средни претпријатија на презентацијата на оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за оваа година.

 • Повик за мали и средни претпријатија за учество на работилница финансирана од Европската Унија

  25.10.2018 10:11:13

  Фондацијата „Претприемачки сервис за млади“ објавува повик за учество на тридневна работилница за подготовка на проектна апликација за европската програма за финансирање мали и средни претпријатија МСП Инструмент (SME Instrument).

 • ЗА 10 ГОДИНИ ПРЕПОЛОВЕНА НЕВРАБОТЕНОСТА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  16.03.2017 12:00:11

  Денеска, 16.3.2017 година, градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, заедно со директорката на Агенцијата за вработување на Град Скопје, Слободанка Алексовска, ја посетија компанијата за печатење и графички услуги „Просолушн“, која е еден успешен пример во Општина Аеродром за вработување со поддршка на Владата на Република Македонија.

 • ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ИЗГРАДБА НА ТЕНИСКИ СПОРТСКИ ЦЕНТАР ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  27.12.2016 11:41:42

  Во присуство на министерот за финансии, Кирил Миноски, денеска, 27.12.2016 година, во Кабинетот на градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, беше објавено дека е потпишан Договор за изградба на Тениски центар покрај кејот на реката Вардар, преку јавно приватно партнерство со фирмата што победи на тендерот, „Тенис парк“.

 • ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА ОД РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ

  17.06.2015 09:46:41

  Утре, 18.6.2015 година (четврток) со почеток од 14:00 часот, во просториите на ООУ „Блаже Конески“ ќе се одржи презентација на активните мерки и програми, коишто се достапни преку Агенцијата за вработување на Република Македонија.