• НЕОДАМНА ПОЧНА ИЗГРАДБА НА 4 НОВИ УЛИЦИ ВО СТАР АЕРОДРОМ

  30.03.2017 13:19:44

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, на денешната (30.3.2017 година) прес-конференција во Општина Аеродром, заедно со градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, информираа за увидот во градежните работи во населбата Стар Аеродром, поточно во изградбата на 4 комплетно нови улици, што почна неодамна.

 • „СРНИЧКА“ ДОБИ СОЛАРЕН КОЛЕКТОР, А „БУБА МАРА“ КАНТИЧКИ ЗА СЕЛЕКТИРАЊЕ ОТПАД

  27.03.2017 13:12:49

  Детската градинка „Срничка“ во рамки на Програмата за мали грантови за еко-градинки доби грант за соларен колектор за топла санитарна вода што ќе се постави во објектот „Бамби“, за имплементација на проектот „Енергијата вреди и затоа треба да се штеди“.

 • ВО СРЕДА 65 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ

  27.03.2017 10:48:42

  На 29.3.2017 година (среда) со почеток во 16:30 часот во просториите на Општина Аеродром ќе се одржи 65-та седница на Советот на Општината.

 • ПРОЛЕТНО САДЕЊЕ ДРВЈА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  25.03.2017 12:13:14

  Денеска, 25.3.2017 година, градоначалниците на Град Скопје и на Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, како и директорите на јавните претпријатија учествуваа во пролетната акција за садење дрвја на територијата на градот.

 • СОБРАНИ НАД 4 ТОНИ ОПАСЕН ОТПАД

  24.03.2017 10:09:03

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“ од ноември 2016 година до март оваа година организираше голема еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, при што беа собрани над 4 тони опасен отпад.

 • Неделна листа за бесплатно користење на тениските терени

  24.03.2017 10:07:38

  Неделна листа за бесплатно користење на тениските терени за 25 и 26 март, 2017

 • ПОЕТСКА СРЕДБА ВО БИБЛИОТЕКАТА „ЈАНЕ САНДАНСКИ“

  24.03.2017 08:46:08

  Учениците од библиотекарската секција од ООУ „Лазо Ангеловски“ во библиотека „Јане Сандански“ одржаа поетско читање по повод светскиот ден на поезијата, 21 март.

 • НОВ УЧИЛИШТЕН МЕБЕЛ ЗА УЧИЛИШТАТА ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  22.03.2017 08:53:21

  Општина Аеродром годинава набави нов училиштен мебел за седум основни училишта на територијата на Општина Аеродром, со цел да се подобрат условите за образование.

 • ЌЕ СЕ ПРОШИРУВА РАЗМЕНАТА НА УЧЕНИЦИ

  21.03.2017 13:11:57

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, на 20.3.2017 година, во Лондон, во просториите на Општина Вандсворт, беше примен од градоначалникот Ричард Филд.

 • ДЕЧИЊАТА ОД ГРАДИНКИТЕ Ѝ ПОСАКАА ДОБРЕДОЈДЕ НА ПРОЛЕТТА

  21.03.2017 13:09:26

  Дечињата од градинката „Буба Мара“ со песнички за пролетта го одбележаа денот на пролетта и на екологијата со прошетка и музички хепенинг во паркот „Јане Сандански“. Исто така, на настанот беше промовирана и еко-химната на градинката „Буба Мара“.

Актуелно

img
img img

Видео