• АДМИНИСТРАЦИЈАТА НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ ГО ОДБЕЛЕЖА „ДЕНОТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ“

  22.09.2017 14:07:30

  Денеска, 22.9.2017 година, администрацијата на Општина Аеродром се приклучи на велосипедското дефиле кое почна од Порта „Македонија“, а заврши кај Школка во Градскиот парк.

 • ОПШТИНА АЕРОДРОМ ЈА ОДБЕЛЕЖУВА „ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ“

  20.09.2017 13:15:58

  Денеска, 20.9.2017 година (среда), во училишната спортска сала на „Ѓорѓија Пулевски“, дечиња од детската градинка „Буба Мара“ и „Срничка“ возеа велосипеди и тротинети и играат разни детски игри, со што се одбележа „Европската недела на мобилност 2017“ во Општина Аеродром.

 • СОБРАНИ НАД 4 ТОНИ ОПАСЕН ОТПАД

  17.08.2017 10:12:32

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, летово реализираа голема еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, во која граѓаните имаа можат бесплатно да се ослободат од електронскиот и електричниот отпад од домаќинствата, при што беа собрани околу 4 тони опасен отпад.

 • ПАРКИРАЛИШТЕ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ВО ПАРКОТ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“

  10.08.2017 11:39:27

  Денеска, 10.8.2017 година, под мотото „Вклучи се за здрава животна средина!“ во паркот „Јане Сандански“ се одржа промоција на поставениот вело-остров, во соработка со Здружението на граѓани „Центар за климатски промени“, Гевгелија.

 • ВИКЕНДОВ СОБРАНИ 3,5 КУБНИ МЕТРИ ОТПАД

  24.07.2017 11:22:18

  На акцијата за собирање кабаст отпад, што се реализираше на 21.7.2017 и 22.7.2017 година во Општина Аеродром, беа собрани околу 3,5 кубни метри отпад.

 • УСПЕШНА ЕКО-АКЦИЈА НА ОПШТИНА АЕРОДРОМ И „МРДНИ СО ПРСТ“

  19.07.2017 12:53:02

  На 17.7.2017 година (понеделник), граѓанската иницијатива „Мрдни со прст“ и Општина Аеродром организираа голема еко-акција и заедно со жителите ја чистеа и разубавуваа областа под железничката станица во населбата Мичурин, во близина на улицата „Венијамин Мачуковски“.

 • ОД ПЕТОК АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ КАБАСТ ОТПАД

  19.07.2017 09:05:50

  Општина Аеродром во соработка со Град Скопје, поточно со јавното претпријатие „Комунална хигиена“, од петок, 21.7.2017 година (петок) ќе почне акција за собирање кабаст отпад.

 • ГОЛЕМА ЕКО-АКЦИЈА И МУЗИЧКА ЗАБАВА ПОД ЖЕЛЕЗНИЧКИОТ МОСТ ВО МИЧУРИН

  17.07.2017 09:56:03

  Денеска, 17.7.2017 година (понеделник), со почеток во 18:30 часот ќе се одржи голема еко-акција под мостот на железничката станица во населбата Мичурин.

 • АКЦИЈА ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА МИНИ-ДЕПОНИИТЕ ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  11.07.2017 12:58:08

  Општина Аеродром од денеска, 11.7.2017 година (вторник) во соработка со јавните претпријатија „Паркови и зеленило“ и „Комунална хигиена“ започнува со акција за расчистување на мини-депониите кои се појавија на неколку локации на нејзината територија.

 • МОЖНОСТ АЕРОДРОМЦИ БЕСПЛАТНО ДА СЕ ОСЛОБОДАТ ОД ОПАСНИОТ ОТПАД

  05.07.2017 11:31:02

  Општина Аеродром во соработка со Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“, цело лето ќе реализира голема еко-акција за собирање електронски и електричен отпад, во која граѓаните ќе имаат можат бесплатно да се ослободат од електронскиот и електричниот отпад од домаќинствата.

Актуелно

img
img img

Видео