• ЌЕ СЕ ГРАДИ НОВА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО НОВО ЛИСИЧЕ

  12.05.2017 11:34:13

  Општина Аеродром објави тендер за изградба на нова детска градинка во рамки на градинката „Буба Мара“ во населбата Ново Лисиче со капацитет за згрижување на повеќе од 250 деца.

 • ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

  11.05.2017 11:08:28

  Градоначалникот на Општина Аеродром Ивица Коневски ќе одржи прес-конференција утре, 12.5.2017 година (петок), во 11:00 часот во просториите на Општина Аеродром.

 • „КОСТА НОВАКОВИЌ“ И „АНГЕЛ ДИМОВСКИ“ ЌЕ СЕ ПОВРЗАТ СО КРУЖЕН ТЕК

  18.04.2017 14:31:06

  Деновиве се очекува да почне доградба и реконструкција на дел од улиците „Коста Новаковиќ“ и „Ангел Димовски“ во Стар Аеродром, кои ќе се поврзат со кружен тек.

 • ПОКАНА ЗА ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ

  12.04.2017 10:15:44

  Утре, 13.4.2017 година (четврток), со почеток од 11:00 часот во дворот на црквата „Св. Пророк Илија“ ќе се одржи Велигденски базар, во организација на Општина Аеродром и Здружението на слепи и лица со оштетен вид Скопје.

 • П О К А Н А

  10.04.2017 16:06:13

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски ќе одржи прес-конференција утре, 11.4.2017 година (вторник), во 11:00 часот на новата улица „5“ во Реонски центар „Аеродром“ зад ОУ „Александар Македонски“.

 • ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ФАСАДИТЕ ЗА 7 ЗГРАДИ

  06.04.2017 12:26:11

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски денеска, 6.4.2017 година, изврши увид во реконструкцијата на фасадите на најоштетени станбени објекти на територијата на Општина Аеродром, што почна неодамна.

 • ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

  05.04.2017 16:25:01

  Градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, ќе одржи прес-конференција утре, 6.4.2017 година (четврток), во 11:30 часот на булевар „АСНОМ“ бр. 112, поточно спроти хотелот во изградба „Хилтон“.

 • ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЕВСКИ ОДЛИКУВАН СО ОРДЕНОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

  04.04.2017 11:59:22

  Денеска, 4.4.2017 година, во просториите на Македонската архиепископија поглаварот на Македонската православна црква, архиепископот Охридски и Македонски, г. г. Стефан му го додели орденот „Св. Климент Охридски“ од трет ред на градоначалникот Ивица Коневски.

 • ОПШТИНА АЕРОДРОМ НАБАВИ 6 НОВИ КОСИЛКИ ЗА ТРЕВА

  01.04.2017 10:17:35

  Општина Аеродром деновиве набави 6 нови косилки за косење трева. Станува збор за еден рајдер (тракторска косилка) и 5 робусни тревокосачки (викинг). Вредноста на набавените косилки е околу 1.000.000 денари.

 • ПАРКОТ „НИРНБЕРГ“ ВО НОВО ЛИСИЧЕ ЛЕТОВО ЌЕ ДОБИЕ АВТОМАТСКИ СИСТЕМ ЗА НАВОДНУВАЊЕ

  31.03.2017 10:58:01

  Идната недела ќе почне изградба на автоматски систем за наводнување во паркот „Нирнберг“ во Ново Лисиче и во двата паркови меѓу зградите зад ТЦ „Скопјанка“ во населбата Острово, така што претстојново лето тие ќе добијат автоматски систем за наводнување.

Актуелно

img
img img

Видео