Од утре бесплатни латинотанци во паркот на езерата

Општина Аеродром и асоцијацијата „Ластовица“ од утре, 27.6.2019 година до 31.7.2019 година, ќе организираат бесплатни часови по латино анци.

Деновите по латинотанци ќе се одржуваат секој вторник и четврток во Паркот на езерата во период од 20:00 до 21:00 часот, а часовите ќе ги држат волонтери од Турција, чија професија е латиноинструктори.

Целта на организирањето бесплатни латинотанци за жителите на Општина Аеродром е да се овозможи вклучување на сите лица во општеството без разлика на старосната граница и полот во културните манифестации.

Инаку, асоцијацијата „Ластовица“ е граѓанска организација што се занимава со овозможување услови за инклузивно општество и заштита на правата на децата со посебни потреби.

 

26.6.2019

Општина Аеродром

 

 

 

Актуелно

img
img img

Видео