Засадени нови дрвја во Горно и Долно Лисиче

Горно и Долно Лисиче денес беа збогатени со нови садници. Имено, во кругот на училиштето „Гоце Делчев“ и околу градинката беа засадени висококвалитетни листопадни и зимзелени дрвја.

            Со оваа акција Општина Аеродром го заокружи есенското засадување садници на територијата на Општината, во кое се вклучија градоначалникот Златко Марин, советниците, општинската администрација, учениците и вработените од училиштата и градинките, како и голем број граѓани.

            Во рамките на годинешните акции беа засадени околу 3 300 садници,  со што вкупната бројка за изминатите две години изнесува 5 500 дрвја. Во буџетот за 2020 година се предвидени дополнителни 20 милиони денари за набавка на садници, така што и оваа бројка двојно ќе се зголеми.

            Општина Аеродром им се заблагодарува на сите граѓани што се вклучија во овие акции и што го дадоа својот придонес за зазеленување на Општината.

20.12.2019 години

Општина Аеродром

 

 

 

 

Актуелно

img
img img

Видео