Почна скринингот на вработените во градинките во Аеродром

 Денеска Центарот за јавно здравје го почна скринингот од КОВИД-19 на вработените во градинката „Буба Мара“, кој ќе се одвива и во текот на утрешниот ден. Вработените во градинката „Срничка“ ќе бидат тестирани наредната недела.

Скринингот се прави според препораките на Комисијата за заразни болести, а целта на тестирањето е да се идентификуваат асимптоматските носители на вирусот.

15.5.2020

Општина Аеродром

Актуелно

img
img img

Видео