ЕВРОПСКА ПОДДРШКА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ МУЦУНСКИ И ОПШТИНА АЕРОДРОМ

 

Евроамбасадорот и Шеф на делегацијата на ЕУ, Дејвид Гир денеска оствари посета на Општина Аеродром каде се сретна со градоначалникот Тимчо Муцунски.

На средбата се зборуваше за силната поддршка која Европската Унија ја дава на градоначалникот и општината во остварувањето на програмата и ветувањата, со посебен акцент на проектот „Еко-Дром“ и заложбата Аеродром да стане вистинска зелена општина.

„Со амбасадорот Гир и претставниците на Делегацијата зборувавме за проектите кои ги имаме предвидено во нашата програма, при што беше нагласена европската поддршка за иницијативата „Еко-Дром“ и акциите кои ги преземаме во рамки на Европскиот зелен договор и заложбата за зелена и здрава животна средина. Од нив исто така добив уверување дека можеме да очекуваме поддршка за деловната заедница која значајно придонесува во општината, а особено беше потенцирана и потребата од соработка за остварување на нашиот план за претворање на Аеродром во центар за иновации“, изјави градоначалникот Муцунски.

2.12.2021

Општина Аеродром

 

 

 

Актуелно

img
img img

Видео