Пуштен во употреба паркот „23 Октомври“ во Стар Аеродром

 

Во насока на обезбедување на нови содржини во Аеродром, заврши реализацијата на уште еден проект. Со садење зелени садници, градоначалникот на Општина Аеродром, Тимчо Муцунски и претседателот на советот Дејан Митески, официјално го пуштија во употреба новиот парк „23 Октомври“ лоциран во Стар Аеродром.

 

Благодарение на заложбите на Општина Аеродром и поддршката од општествено-одговорна компанија, аеродромци добија уште една зелена површина на простор од 2300 квадратни метри, целосно партерно уредена, со ново осветлување, со зачувување на постојното и садење ново зеленило, како и современи реквизи и урбана опрема за забава, рекреација и релаксација.

 

Градоначалникот Тимчо Муцунски се заблагодари за поддршката и соработката на сите кои беа вклучени во реализацијата на овој проект, најавувајќи нови проекти во текот на есента.

 

„Се радувам и се гордеам со ваквите проекти. Активностите за позелен и поубав Аеродром не застануваат тука, а почетокот на есента ќе го одбележиме со уште неколку зелени и спортски катчиња на неколку локации низ општината“, истакна Муцунски во својата објава.

Актуелно

img
img img

Видео