ВО ОПШТИНА АЕРОДРОМ ПОВТОРНО СЕ ПОТПИШУВААТ РЕШЕНИЈА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА

 

     Градоначалникот на Општина Аеродром, Тимчо Муцунски, почна да потпишува решенија за легализација на дивоизградените објекти. Со тоа се откочи процесот на легализација на бесправно изградените објекти, кој почна пред повеќе од 10 години. Во Општина Аеродром се поднесени околу 10.000 барања, од кои речиси половина сé уште чекаат завршница.

За да се забрза процесот на завршување на преостанатите предмети, почнавме со нова поефикасна организација на вработените во Секторот за урбанизам, при што граѓаните добиваат можност да остварат директен контакт со службеникот што го води конкретниот предмет, со цел да се комплетира документацијата.

Овој проблем што со месеци не беше спроведен во Општината сега станува минато.

 

29.11.2021

Општина Аеродром

 

Актуелно

img
img img

Видео